Grönsaksprenumeration 2025

Den växande skaran av människor som handlar direkt från odlaren växer. Grönsakerna kan skördas när de är som bäst och det blir inget svinn eftersom skörden är förbokad! En stor variation av grönsaker gör att jorden håller sig välmående då växelbruk tillämpas. Vill du vara med i sommar?

KAN DETTA PASSA DIG?
Du får äta av det goda i totalt 18 eller 9 veckor. Under maj, juni, aug, sep, okt
Grönsakerna är nyskördade och packade på torsdag eftermiddag. Från torsdag eftermiddag fram till lördag kan du hämta dina grönsaker Gårdsbutiken. Önskar du leverans till Alingsås behöver vi komma överens om upphämtningsplats. Skriv då en kommentar vid utcheckningen.
Priset är 250 kr per vecka för upphämtning i gårdsbutiken och 260 kr per vecka för utlämning i Alingsås.

Bokningen är bindande då vi planerar odlingen därefter. Skall du resa bort kan du
alltid ta med grönsakerna, mycket håller flera veckor i kyl. Eller varför inte ge bort till
en vän eller till grannen som vattnar dina blommor.
Grönsakskassen innehåller varje vecka 6-8 olika grönsaker. Ca 40 olika grödor är
inplanerade. En fin blandning av frilandsgrönsaker och växthusgrönsaker.

HUR BLIR JAG PRENUMERANT?
Du bokar årets grönsaksprenumeration genom att välja säsongsprenumeration i webshopen eller genom att kontakta mig via telefon eller mail (se kontakt)
Skriv namn, telefonnummer, adress. Du får en bekräftelse med betalningsanvisning
så snart jag har läst och registrerat din bokning. Tveka inte att höra av dig om du har
frågor! Jag skickar en faktura på mail på hela beloppet eller uppdelat om du så önskar.

NÅGRA TANKAR OM VARFÖR DU SKALL HANDLA AV VÄNGAVIKENS GRÖNA (ingen nödvändig info):

  1. Den stora anledningen till att jag började sälja grönsaker var att jag önskade
    att andra skulle få smaka, se, känna på färska grönsaker. Jag var själv helt
    upprymd över hur gott det va med färsk grönkål, nyskördade vaxbönor, de
    små späda skotten av broccoli. En helt ny värd öppnades där matlagningen
    började utgå från grönsakerna och inte från köttet som det varit tidigare. Vi
    fick minska ner på köttet för att vi helt enkelt hade så mycket grönsaker som
    behövdes äta upp först.
  2. Förr fanns här i byarna kring Anten otroligt många bönder. Nu har vi endast en
    handfull kvar. Om de lägger ner kommer åkermarken att växa igen. Den fina
    bördiga jorden i Vänga måste värdesättas högre. Det har gått från småskaligt
    till storskaligt. Jag är övertygad om att det trenden behöver vändas. l nuläget
    är matproduktion och åkermark lågt värdesatt i Alingsås
    .
  3. Det kan verka enklare att handla grönsaker i din matbutik, men där krävs det
    många val av dig, du vill kanske köpa närproducerat, obesprutat och
    dessutom gynna mikrolivet. Det kan vara svårt att göra de valen i matbutiken.
    Du får en kasse i handen och jag kan garantera att jag odlar efter dessa
    principer till 100 %.
  4. Min produkt är inte ett dugg unik. En broccoli är en broccoli. Men det som
    skiljer sig från andra grönsaker är jorden den har vuxit i. Broccoliplantan
    kräver mycket näring. Varje år tillsätter jag brunnen hästgödsel, ensilage,
    kompost, nässelvatten m.m. Jorden är levande och mullrik och det kryllar av
    liv. Man kan likna det vid en vältränad kropp. Den klarar mycket! En åker som
    endast får konstgödsel och som dessutom besprutas är som ett spädbarn.
    Slutar du ge konstgödsel och besprutning skulle jorden inte kunna leverera
    någonting. Den är helt utarmad. Jo förresten den är unik! Min broccoli är
    godast!
  5. Mina barn äter samma grönsaker! Dem vill jag ge det bästa, så se det som ett
    privilegium att få tillgång till så fina grönsaker!