KÄRA PRENUMERANTER v.23!

På torsdag skördar jag första hela grönsakskassarna för säsongen. Har varit en spännande vår. Nu har vi nästan glömt att det var kallt länge i april och mycket gick inte att få ner i marken. Sedan kom värmen och då skulle allt planteras ut på en gång! Mycket har vuxit väldigt bra. Har haft trevligt sällskap under några dagar av en elev från Fristad folkhögskola. Njut av skörden nu! / MajaStina

Utlämning v.23 för grönsaker, ägg, blommor:

Upphämtning vid odlingen. Lokalen med grå dörr som vetter mot vägen. (Där jag hade julmarknad “MajaStinas Kaffär” för er som minns). Hämta gärna torsdag eftermiddag eller fredag, lördag.

Arvidssons tandtekniska labb– Fredag morgon (kylskåp i källaren)

Poppelgatan– Ställer på trappan på fre morgon.

Tandvillan -fredag morgon.

Preliminärt innehåll i grönsakskasse (Kan tillkomma något mer):

Två pak choi (Fantastiskt god att steka och grilla gärna med asiatiska smaker)

Två sorters sallat (Har fått aningen för mycket sol och kan behöva en dressing till: (Farfars dressing: 1 del äppelcidervinäger, 2 delar rapsolja, 3 delar vatten, salt, svartpepper)

Sockerärter – Äts råa med skidan kvar

Knipplök– Använd både lök och blast. tillagad eller rå.

Mizuna – Asiatisk bladkål som kan ätas både rå och tillagad! En ny favorit för många restauranger då den växer fort och kan vara den första kålen man kan få tag på som är odlad i Sverige.